Şehit Onbaşı Murat Şengöz Anaokulu
MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. VARLIK SK. BLOK NO 26/1 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL

VİZYON

İstanbul İli Arnavutköy İlçesinde Milli Eğitim Sisteminin genel amaçları, temel ilkeleri ve Okul Öncesi Eğitiminin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, çağdaş eğitim sürecini takip ederek, projeler üreterek okul öncesi eğitime olumlu yönde ileriye dönük katkı sağlamaktır. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliği sunarak tüm disiplinlerde eleştirel düşünme ve farklılıklara saygılı, yaratıcı, sorgulayan, değerlendiren, araştıran ve paylaşan bireyler yetiştirmek için ekip ruhuyla sevgimizi de katarak okul öncesi eğitimi toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmak ve projeler üretmek, çevresi ile barışık, etkili ve öğrenciyi merkeze alan bir okul olarak emsallerimiz için örnek olmaktır.

MİSYON

Biz Şehit Onbaşı Murat Şengöz Anaokulu olarak 36-72 aylık çocukların; fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişim alanlarını desteklemek, yaparak yaşayarak öğrenme ortamları oluşturmak, onlara saygı, sevgi, iş birliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, çocukları ilköğretime hazırlamak, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Öğretim Şekli :İkili Eğitim

İkili Eğitim

Sabah: 08.30-13.30 Öğle: 13.30-18.30

İlçe merkezine, 2,5 km

Proje Çalışmaları

Ulusal boyutta "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi yürütülmektedir. Okul içerisinde ise sınıflar dönemsel olarak farklı projeleri yürütmektedirler.